skip to Main Content

Tips voor het stijlen van je badkamer

Als hardwerkende en goed betaalde Nederlander zit je soms op het toppunt om vernieuwingen aan te brengen in jouw woning. Na heel hard gewerkt te hebben mag je jezelf natuurlijk laten uitstralen en hierbij ook jouw huis. Soms zit je na te denken om jouw badkamer stijlvoller te maken. Het is heel erg normaal wanneer je dit gevoel hebt, want jij bent degene die er elke dag gebruik van zult maken. Het stijlen van jouw badkamer gaat niet altijd zo gemakkelijk. Weet jij waarom? Dit komt, omdat je leuke ideeën daarvoor dient te hebben. Behoef jij enkele tips om jouw badkamer te stijlen? Ik kan je meer daarover vertellen in de vastleggingen hieronder. Wees dus nieuwsgierig en lees verder.

Voor het stijlen van jouw badkamer, vergt die in beginsel heel veel denkwerk. Wil jij meer weten hierover? Dit komt, door de punten die hieronder staan aangegeven:

  • Je hebt eerst leuke ideetjes nodig:

Om achter leuke ideetjes te komen, vergt die heel veel tijd en energie. Echter is het helemaal niet onmogelijk. Enkele simpele manieren om achter leuke ideetjes te komen, zijn namelijk:

  • Door bij anderen binnen te kijken
  • Dankzij het doorbladeren van boeken en eventueel folders
  • Door showrooms te bezoeken. Hierbij kun je bijvoorbeeld naar leuke ideetjes kijken en die ook nog voelen.
  • Ga na of je badkamertegels in jouw badkamer wilt hebben:

Je kunt hier jouw eigen keuzes maken. Nadat jij jouw ideetjes hebt verzameld, zul je zeker wel een leuk model in gedachten hebben. Zodoende kun je bepalen of je wel of geen badkamertegels wilt plaatsen. Indien je wel voor badkamertegels kiest, dien je nu na te gaan voor welke kleur je wilt kiezen. Hier dien je wel te onthouden dat het plaatsen van tegels permanent is en daarom is het aan te raden om voor neutrale kleuren te kiezen. Er zijn ook mensen die niet ervoor kiezen om hun hele badkamer te betegelen. Zij doen dit bijvoorbeeld maar voor de helft. Voor het ander gedeelte dienen zij een kleur verf te kiezen. Hierbij kunnen zij voor eentje kiezen die goed past op de badkamertegels.

Sommige mensen prefereren geen tegels, maar weten hun badkamer heel mooi te houden door leuke artikelen erin te plaatsen. Enkele voorbeelden hiervan zijn bloemen, schilderijen, spiegels, etc.

  • Ga voor jezelf na welke kozijnen jij kiest voor jouw badkamer:

Er zijn namelijk drie bekende soorten kozijnen. Je kunt keuzes maken tussen kuststof, hout en aluminium. Deze drie verschillen namelijk ook in de prijs. Deze drie zijn van lage naar hoge prijzen gecategoriseerd.

  • Het plaatsen van matten:

Om jouw badkamer op te fleuren, kun je natuurlijk ook voor matten kiezen. Er zijn tegenwoordig heel veel leuke matten te vinden en vooral ook in diverse kleuren. Indien je bijvoorbeeld jouw badkamer een crème kleur geeft (verf en tegels), kun je dan voor een rode kleur mat kiezen. Op die manier maak jij jouw badkamer aantrekkelijker. Matten zijn namelijk ook heel geschikt voor de badkamer. Wanneer je bijvoorbeeld net uit bad komt, kun jij jouw voeten afdrogen daarop. Op die manier kun je er niet van uitglijden.

  • Kies voor leuke douches:

Tegenwoordig heb je hele leuke, maar ook dure douches in de winkels. Je hebt bijvoorbeeld eentje die heel veel water sproeit, waarbij je het gevoel krijgt alsof je in de regen staat. Wanneer je met een redelijke hoge waterdruk onder de douch staat, vergeet je meestal al jouw zorgen. Tja, probeer het maar! Het is ook een simpele manier om stres te reduceren.

Deze 5 tips zijn heel eenvoudig, maar daarnaast ook heel handig. Met andere woorden kun je ze altijd gebruiken wanneer jij jouw badkamer wenst te stijlen. Wanneer je zo hard gewerkt hebt en ook voldoende geld hebt gespaard, kun jij jezelf wel eens verwennen met een goed uitziende badkamer. Je zult dan het gevoel van ‘waardering voor jouw hard werken’ krijgen. Tot slot hoop ik dat je dit artikel, net als ik, handig hebt gevonden en dat je deze tips ook kunt toepassen in jouw huishouding. Success daarmee!

Back To Top