skip to Main Content

Over het algemeen houden heel veel Nederlanders ervan om te investeren in kozijnen. Kozijnen geven op hun beurt een prachtige uitstraling aan jouw huis. Ze geven je zo een prettig gevoel wanneer je bijvoorbeeld van het werk thuis aankomt. Een investering in jouw huis is totaal niet te veel, omdat die heel lang meegaat. Hoeveel weet jij over kozijnen? Zijn er vragen in jouw hoofd die je zo graag beantwoord wenst te hebben? Hieronder som ik je de meest gestelde vragen op. Wellicht komen die overeen met jouw vragen. Ik raad je hierbij aan om verder te lezen.

Als de kozijnen meester in Nederland, heb ik in de praktijk heel veel ervaring opgedaan in mijn vak. Ik heb namelijk al jaren ervaring in hetgeen ik doe en daarom kan ik elke klus die gaat omtrent kozijnen aan. De meest gestelde vragen die men mij gesteld heeft, zijn namelijk:

In welke materialen zijn kozijnen te kopen?

Kozijnen bestaan uit diverse soorten materialen. Als klant dien jij voor jezelf na te gaan wat je precies wilt hebben en voor welke prijscategorie jij wilt betalen. De materialen zijn onder andere:

  • Koststof kozijnen: deze behoeft weinig onderhoud en een goede isolatie.
  • Aluminium kozijnen: deze behoeft weinig onderhoud en het is namelijk een super sterk materiaal dat je kunt gebruiken voor grote glasoppervlakten.
  • Houten kozijnen: dit materiaal is heel duurzaam, je kunt het bewerken en is vooral veelzijdig.

In welke prijscategorie liggen de diverse materialen van kozijnen?

Wanneer je kozijnen aanschaft, dien je dus te snappen dat je een hele dure investering dient aan te gaan. De prijzen zijn hier inclusief btw, montage en HR++ glas:

  • Kuststof kozijnen: hiervoor betaal je per m2 ongeveer €700 – €800
  • Aluminium kozijnen: hiervoor betaal je per m2 ongeveer €800 – €950
  • Houten kozijnen: hiervoor betaal je per m2 ongeveer €750 – 900

Wanneer weet ik dat ik mijn kozijnen moet vervangen?

Kozijnen dien je na een tijdje te vervangen. Het is namelijk een product dat heel lang meegaat. Hierdoor hoef je ze niet elke maand te vervangen. Daarnaast dien je toch te weten wanneer het de juiste tijd is voor de vervanging van uw kozijnen. Deze dien je te vervangen wanneer je opmerkt dat koude tocht heel gemakkelijk jouw huis binnendringt.

Zijn er verschillen tussen de oude en nieuwe kozijnen?

De kozijnen die tegenwoordig te verkrijgen zijn, verschillen met de kozijnen van vroeger. Hedendaags is alles onderhevig aan veranderingen, dus zo ook bij de kozijnen. Wanneer jij momenteel nieuwe kozijnen dient aan te schaffen, hebben zij ook isolatieglazen nodig. Ik wil je hierop wel attenderen dat het in grote investering is, maar dat je toch geld kunt besparen bij de stookkosten. Een investering in kozijnen is al jouw geld waard, omdat je hiervoor ongeveer 10 tot 15 jaren garantie kunt krijgen. Wees dus niet bang om te investeren!

Ik hoop hierbij dat je dit artikel heel handig hebt gevonden en dat de meest gestelde vragen je geholpen hebben met het beantwoorden van jouw vragen. Ik ben de kozijnen meester in Nederland en weet namelijk heel veel over kozijnen. Indien niet al jouw vragen beantwoord zijn, kun je nog altijd contact met mij opnemen. Ik ben bereid al jouw vragen te beantwoorden!

FAQ

Back To Top