skip to Main Content

Nederland heeft meer dan 63.000 monumenten door heel het land heen. We hebben het hier niet alleen over rijksmonumenten, maar ook provinciale en gemeentelijke monumenten. Ieder type monument heeft weer andere rechten, plichten en mogelijkheden. Echter, voor ieder monument is er wel onderhoud nodig. In deze blog vertellen waarom je kozijnen van je monument tijdig geschilderd moeten worden. Er zijn namelijk een aantal belangrijke argumenten voor tijdig onderhoud. Daarnaast vertellen we je ook meer over het schilderwerk en als laatste willen we je graag wijzen op de fiscale voordelen en de mogelijkheden van subsidie.

De uitstraling

Een belangrijk argument om kozijnen van een monumenten te onderhouden en/of te schilderen is de uitstraling. Als trotse eigenaar van een monument, wil je natuurlijk dat dit er piekfijn bij staat. Daarom doe je er goed aan om tijdig je kozijnen te laten schilderen.

Voorkom problemen als houtrot

Kozijnen die niet worden onderhouden zorgen op den duur voor houtrot. En het is een flinke kostenpost om nieuwe kozijnen te laten plaatsen, helemaal in een monumentaal pand. Kies er daarom voor om op tijd onderhoud aan de kozijnen uit te laten voeren om problemen zoals houtrout te voorkomen.

 

Schilderwerk aan monumentale panden

Naast het schilderen van de kozijnen, komt er bij onderhoud aan een monument veel meer kijken. Het is aan te raden om een specialist in te schakelen als uw schilderwerk van het monumentale pand onder handen wilt laten nemen. Het is een vakkundige klus en u wilt natuurlijk dat de uitstraling van uw eeuwenoude monument wel behouden blijft. Een vakspecialist kan hiervoor zorgen.

 

Subsidies

Wat goed is om te weten, is dat er voor veel onderhoud aan monumenten subsidie beschikbaar is of zelfs belastingaftrek. Daarom is verstandig om je hierover te laten informeren als je van plan bent om onderhoud aan je monument uit te laten voren. De kosten (of een deel daarvan) kunnen dus gesubsidieerd worden of je kunt profiteren van fiscale voordelen.

Waarom je kozijnen van een monument tijdig moet schilderen

Back To Top