skip to Main Content

Tips hoe u uw oude kozijnen kunt vervangen voor nieuwe

Kozijnen heeft een ieder nodig in hun huishouding. Echter is de aanschaf daarvan wel een investering. Het vervangen van uw huidige kozijnen hoeft niet moeilijk te zijn. Het allerbelangrijkste is dat jij de stappen goed dient te volgen en vooral netjes dient te werken. Heb jij enig idee hoe kozijnen vervangen kunnen worden? Wil je ook zo graag weten hoe dat allemaal geschiedt? Ik kan het je in 9 stappen uitleggen. Lees dus verder om meer over de vervanging van oude voor nieuwe kozijnen te weten!

Het vervangen van oude kozijnen voor nieuwe in 9 simpele stappen

De vervanging van kozijnen is totaal niet moeilijk. In de beginfase zul je wellicht opmerken dat het hier en daar nog stroef gaat, maar naarmate gaat die helemaal perfect. Oefening baart kunst noemt men dat. De 9 stappen om oude kozijnen voor nieuwe te vervangen, geschiedt onder andere door:

  • Het meetwerk op orde te hebben:

Alvorens je al uitkijkt naar nieuwe kozijnen, is het ten alle tijden belangrijk te weten hoe groot jouw huidige kozijnen zijn. Dit kun je pas weten wanneer je goed meet. Je meet altijd aan de buitenzijde van de kozijnen. Vervolgens meet je die op breedte en hoogte en wel op drie verschillende punten.

  • De nieuwe kozijnen te bestellen:

Als je de afmeting van jouw huidige kozijnen al weet, is het dan van belang om over te stappen tot de aanschaf van nieuwe kozijnen. Gebruik hierbij dan de afmetingen die jij zelfstandig gemeten hebt. Tegenwoordig heeft men het super makkelijk voor je gemaakt, waarbij je kozijnen online kunt bestellen.

  • Het in handen krijgen van de nieuwe bestelde kozijnen:

Nadat jij jouw nieuwe kozijnen besteld hebt, dien je af te wachten totdat je ze in handen hebt. Nadat je die hebt ontvangen, kun je van start gaan met de continuatie van het vervangingsproces.

  • Ervoor zorgen dat je een goede werkruimte hebt:

Alvorens je start met de vervanging, is het van belang dat je over een goede werkruimte beschikt. Je kunt hierbij denken aan voldoende plek, het verwijderen van jouw gordijnen, het afdekken van jouw meubels, etc. Let er wel op dat je hier met handschoenen en veiligheidshelmen te werk gaat.

  • Het slopen van jouw oude kozijnen:

Je kunt vervolgens overgaan tot de verwijdering van jouw oude kozijnen. Hierbij start je eerst bij de delen die draaibaar zijn, zoals deuren of ramen. Indien jouw oude kozijnen bijvoorbeeld vastzitten aan glas, is het dan van belang dat je de kitrand verwijderd. Dit kun je doen door die af te snijden.

  • Het gereed maken van jouw nieuwe bestelde kozijnen:

Je focust je hier op de montage. In beginsel dien je eerst de stripander in de sponning te schroeven. Om nu voor een goede afdichting te zorgen, dien je de compriband te plakken in de aanslag van de renovatiesponning.

  • Het plaatsen van de nieuwe bestelde kozijnen:

Gebruik hierbij een waterpas voor de evenwichtigheid en ook om bewegende delen te voorkomen. Je dient zodoende een gelijke speling te creëren bij het plaatsen van de nieuwe kozijnen.

  • Het vastschroeven van de stripankers:

Je dient hierbij de stripankers vast te schroeven. Hierdoor kun je jouw nieuwe kozijnen het best verankeren.

  • Het afpurren en aftimmeren:

Om het proces nu af te sluiten, dien je vanuit de binnenzijde de ruimtes van de kozijnen af te purren. Hierna snijd je de randen af en kun je de kozijnen aan de binnenkant aftimmeren.

Deze 9 punten zijn de beste manieren om oude kozijnen te vervangen met nieuwe. Heb jij wellicht een andere manier ontdekt? Prima! Het allerbelangrijkste is dat jij jouw kozijnen weet te verwisselen. Indien het je toch niet lukt, kun je mij nog altijd inschakelen voor die klusjes. Tot slot hoop ik dat je dit artikel handig hebt gevonden en dat je ook de 9 stappen kunt toepassen.

Back To Top