skip to Main Content

Isoleren en ventileren: Belangrijk voor je woning

Een nieuwe vloer? Nieuw behang? Of een ander kleur op de muren? De mogelijkheden zijn eindeloos. Dan hebben we het nog niet eens over de verschillende soorten meubels die geplaatst kunnen worden en voor welke interieurstijlen gekozen kan worden. Ideeën kunnen opgedaan worden door websites zoals woonaanrader.nl te bezoeken of door eens te bladeren in een woonmagazine. Tijdens het verbouwen moet wel rekening worden gehouden met een aantal cruciale factoren. Denk hierbij aan de isolatie van de woning en de ventilatie.  Schuimbeton is hiervoor erg populair. Maar wat is schuimbeton en wat zijn de voordelen hiervan? Bovendien, hoe werkt raamventilatie en wat is het belang van een goede luchtkwaliteit?

Schuimbeton ter isolatie

Of je net komt woning in een huis of het huis renoveert, moet goed nagedacht worden over de isolatie van het huis.  Isoleren van een woning kent een aantal voordelen, waaronder dat het ervoor zorgt dat een woning koel blijft in de zomer en warm in de winter. Hierdoor hoeft een verwarmings- of koelsysteem niet tot het uiterste gebruikt te worden. Dit kan een verschil maken in de energiekosten. Daarnaast zorgt isolatie ervoor dat de waarde van een woning wordt verhoogd. Indien een woning nog niet voorzien is van vloerisolatie kan schuimbeton ter isolatie gebruikt worden.

Voordelen van schuimbeton

Schuimbeton is een soort lichtgewicht beton. Vergeleken met gewone beton, heeft schuimbeton goede geluidsisolerende eigenschappen. Koop faber schuimbeton als je behoefte hebt aan rust in huis. Ook is schuimbeton bestand tegen vorst en dooi toestanden. Ook is schuimbeton van duurzaam materiaal gemaakt en heeft een zeer lange levensduur. Als laatst is schuimbeton waterdicht. Dit betekent mocht het schuimbeton in contact komen met water, er geen schimmels zullen groeien. Schimmels zouden op den duur effect kunnen hebben op de gezondheid.

Raamventilatie

Duco ventilatieroostertjes zijn een manier om raamventilatie mogelijk te maken. Met behulp van een raam ventilatiesysteem maak je het mogelijk om in bijvoorbeeld de woon- en slaapkamer op natuurlijke wijze frisse lucht in huis binnen te laten. De ventilatieroosters worden zo bevestigd dat ze niet direct visueel te zien zijn en je er dus niet aan kan storen. In combinatie met een systeem vervuilde binnenlucht afvoert, kun je gegarandeerd worden voorzien van schone lucht.  Zulke roosters moeten in de zoveel tijd schoongemaakt worden om ervoor te zorgen dat het ventilatiesysteem goed zijn werk blijft doen. Het regelmatig onderhouden is dus zeker aanbevolen.

Belang van goede luchtkwaliteit

Het is belangrijk voor de gezondheid en welzijn dat de lucht die je inademt schoon is. Een slechte luchtkwaliteit kan gevolgen hebben op de gezondheid. De luchtkwaliteit van een huis kan worden beïnvloed door verschillende verontreinigende stoffen, waaronder stof, schimmelsporen, rook en gassen en zelfs asbest. Zulke stoffen kunnen serieuze gevolgen hebben op de gezondheid als ze een bepaald ze een niveau bereiken. Een slechte luchtkwaliteit binnenshuis kan in eerste instantie milde symptomen veroorzaken zoals hoofdpijn en vermoeidheid. In een later stadium kan het ook allergieën veroorzaken of voor ademhalingsaandoeningen zoals astma zorgen. Tijd is hier ook van belang. Een lage blootstelling gedurende vele jaren heel kan de kans vergroten op vroegtijdige sterfte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top